Jumlah Paparan Halaman

Isnin, Jun 29, 2009

Sari Berita Penting - Run Hellas Bertunang!!! Apa, Run Hellas Bertunang?

Kepada Saudara-saudari Yang Baek,

Saorang lagi ahli keramaian akan melangsongkan majelis pertunangan. Majelis mengikat chenta antara dua hati (bukan dua derejat) antara Run Hellas dan kekaseh hatinya Deon akan diadakan di Kuantan.

Pada : 18 Julai 2009
Tempat : Indera Mahkota Bukan Jalan Kelang Lama

Tujuan majelis pertunangan ini diadakan adalah untok memberitahu kepada warga bahawa Run Hellas ini tidak perlu lagi di 'usha line' - dia dah tak 'relevan'. Korek!! korek!! Korek!!

Perchentaan mereka selama empat tahun ini diharap berakhir ke jenjang pelamin pada tahun hadapan.

Warga keramaian diseru mendoakan kesejahteraan mereka berdua.
Warga keramaian dilarang menyanyikan lagu :
Tenda Biru - Desi Ratnasari & Pelamin Anganku Musnah - Azie

Ini lagu untok chenta yang gagal. Ini lagu untok chenta yang penoh deraian ayer mata. Sesiapa yang menyanyikan lagu ini akan dicampakkan ke Sungai Ular atau Tanjung Lumpur. Jangan jadi bodoh!!

Tak payah sebok-sebok nak datang
Tak payah nak sebok-sebok riki rumah kekasihnya Run Hellas ini
Ini bukan majelis kawen nak ajak makan
Ini majelis bertunang sahaja

Lepas majelis tunang baru kita kumpol ramai-ramai anak-anak muda. Untong naseb Doktor Hadi bolih nyanyi 'live'.

acara meleser akan diadakan selepas majelis pertunangan ini berakhir di Kopitiam atau Kopi Street (kenapa guna nama orang putih?) . Makan minum sila bayar sendiri.

Kalau ada awek cun sila jangan simpan. Bawak datang kenalkan dengan abang-abang bergetah keramaian. Kalau dah ada balak jangan nak buat-buat sibuk bawak balak. Ini dah 'potong line'. Simpan balak untok beberapa jam.

Kepada Toyi yang berada di laut. Sila kembali ke pantai. Kurang-kurang pantai dalam bolih ambil Raisa. Culik dia bawak balek Kuantan.

KahKahKah
Buatlah Apa Sahaja Asalkan Yang Baek

Isnin, Jun 22, 2009

Menjawab Persoalan di Benak Encik Did Dan Rakan-Rakan Keramaian

Aku berasa sedih, hiba,pilu tetapi berasa gembira di kala tuan empunya blog ini sudah menjadi manusia yang lebih berguna kepada masyarakat apabila Encik Did selamat melaporkan diri di ibu kota sebagai kakitangan 'Satu Lagi Projek Barisan Nasional' dan berada di sebuah kementerian yang sangat-sangat diperlukan oleh masyarakat di negara ini. kahkahkah...gelak ini kerana gelak kegembiraan,bukannya gelak penghinaan seperti sesetengah orang yang rasakan...kahkahkah..gelak lagi...

Aku berasa terpanggil untuk mengupdatekan blog ini sebagai tatapan rakan-rakan keramaian yang jauh dimata tetapi dekat dihati. Tetapi masa membataskan segala-galanya sehingga blog ku sendiri sudah lama tak terupdate. Aku mohon maaf kepada Encik Did kerana tidak menjalankan tanggungjawabku...Aku akan pastikan ia sentiasa terupdate kelak...maafkan aku sekali lagi (nanti aku belanja karok bersama 'mambang' yang tetiba bermurah rezeki..heheh)

Dimulakan dengan hari perkahwinan key-in data.Maafkan aku...Syakirin lebih baik.huhuhu...aku sudah mula tiba diperkarangan Kompleks Perdagangan Indera Mahkota (tak silap akulah namanya) kira-kira jam 12.30pm dan sebelum itu perjanjian berdarah konvoi telah dilakukan hanya dengan Yah sahaja! (kemanakah yang lain?-maafkan aku Encik Did krn gagal memanggil semuanya) Kami tanpa membuang masa melantak santapan yang ada bertiga (amz dan gee,yah) di hadapan pelamin yang indah tetapi masih kosong tidak berpenghuni. Kami memakan dengan penuh tertib dan mengunyah mengikut sunah Nabi kerana ingin menunngu kemunculan Raja Sehari ini. Sedang menanti,mata kami terpandang kelibat sahabat lama,Syamsul Fuad yang segak berkemeja bersama orang rumahnya.Salam dihulurkan dan kami bergegas keluar kerana kami seolah-olah menghalang orang lain hendak menjamu selera. Di luar,menikmati cendol free bersama aiskrim free menjadi intipati sesi menunggu pengantin. Mana mereka? Yah mula kegelisahan kerana plan keduanya hampir menjengah. Akhirnya mereka memunculkan diri dan dengan selambanya Yah mencelah..."Aku nak amik gambor korang...haha" begitulah celahannya...SNap! gambar di ambil seperti dibawah dan kami beransur dengan Yah ke majlis yang lain dan aku meneruskan famili planning...heheh...

Pengantin mengejar masa yang agak terdelay


Kesah kedua pula berlaku pada hari yang sama dan aku turut dijemput ke majlis selebriti ini pada jam 4:30pm tetapi aku sekali lagi melahirkan kekesalan tidak terhingga kerana tidak dapat menghadiri ke majlis ini kerana aku ketika itu masih di Cherating. Aku memohon maaf sekali lagi kepada Cik Huda.Maafkan aku...Cerita pada majlis ini aku memang tidak dapat mengulas lanjut kerana aku tidak berada disitu. Tetapi apa yang penting detik 13jun itu menjadi hari yang akan diingati oleh cik Huda sebelum ke jinjang pelamin. tahniah dari kami sekali lagi...Untuk ulasan lanjut,cik qas,nonoi dan rakan-rakan yang menghadiri boleh dihubungi.heheh...mungkin juga reporter ade menyerbu tetapi,aku tidak tahu...heheh...

Di copy dr FB Huda...

Kesah ketiga itu,aku memang tidak dapat mengulas lanjut. Mungkin aku yang tidak dapat atau tidak sempat menemui meraka atau mereka masing-masing mempunyai komitmen yang lebih penting. Aku berharap mereka semakin baik dan berbahagia hendaknya...hahahaha...aku tutupkan nukilan hari ini dengan pic dimana ia diambil ketika menghadiri majlis menyambut menantu abang ariek hardy dirumahnya. Nyanyian khas kepada abangnya diiringan Mr. Bani (alah bro yang selalu kita jamming tuh). Turut terselit disitu Encik Faliq yang menjadi cameraman sepenuh masa.hahahaha...


SEKIAN,SALAM KERAMAIAN
BUAT APA SAHAJA ASALKAN BAEK

Ahad, Jun 21, 2009

Biawak dan Pengedar Tisu

Di satu malam yang sejuk dan tenang.
Peleseran terjadi antara aku,saorang gadis dan 2 orang mamat kacak.
Pot tidak elitis. Pot yang sesuai untuk anak-anak muda seperti kami.
Ataskota - Uptown dalam bahasa penjajahnya.
Suara-suara sengau kerap kedengaran di situ.
Ia terhasil akibat bakat terpendam dipaksa cungkil olih empunya diri.
Ia sepatutnya diteruskan pendam dan tenggelam. Betul2 tiada kesedaran diri beliau itu.

Sedang kami rancak berbicara dan bukan biarlah bulan bicara (dendangan Broery), meja kami disinggahi saorang warga OKU yang turut dipimpin olih orang sehat cergas. Mereka membawa tisu. Kerana kasihan dan tidak mahu perbicaraan terganggu, aku membeli tisu mereka dengan harga RM1. Lalu mereka pon beredar. Sedang kami berbicara, tiba-tiba meja kami disinggahi lagi. Saorang lagi warga OKU yang dipimpin oleh orang sehat cergas yang membawa tisu. Kerana rasa kurang selesa, aku menunjukkan tisu yang telah dibeli sambil senyum kelat. Mereka berlalu pergi. Kamudian baru aku perasan, makhluk jenis ini telah ramai membiak dan berlegar-legar di kawasan peleseran kami itu. Ah, betul-betul potong stim.

-----

Petang itu aku terasa lapar. Singgah sebentar di Taman Gelora. Taman ini ada tasik. Tasik ini ada teratai. Teratai ini bukanlah teratai layu di tasik madu.

Kali ini aku bertiga. Aku dan 2 orang perawan chantek bergetah. Menu petang itu adalah Rojak ayam. Betul2 menyelerakan. Ngup Ngap...Ngup Ngap...Burppp! Sound Efek doulby surrounded. Perut kenyang. Kami pon berbual, bergelak ketawa.

Tiba-tiba muncul biawak dari tasik. Datang menyapa ke meja kami. Sambil terjelir-jelir lidah bercabangnya. Betul-betul tidak kacaklah biawak ini. Kami terasa amat terganggu. Risau biawak ini akan menyerang kami. Biawak yang lapar akan menyerang - teringat National Geographic tentang biawak komodo di Indonesia. Betul-betul rakus. Biawak ini berlegar-legar dari meja ke meja. Pelanggan lain turut rasa kurang enak. Kami pon mengambil keputusan untuk beredar.

-----

Kesimpulannya, korang simpulkanlah sendiri. Kahkahkah!

Cerialah!

Sabtu, Jun 20, 2009

Wahai Penyampai-Penyampai Warta Keramaian!

Saudara-saudara yang baek sekalian,
Adoyai...kenapa kamu semua tidak meng'atas-tarikh'kan (update) berita-berita perihal kawan-kawan keramaian? Sila pos blog anda ke sini. Tolong.

Perkara pertama yang ingin diketahui:
Apakah telah terjadi kepada Majlis resepsi Shakirin sabtu nan lalu? Apakah Majlis gilang gemilangnya setanding dengan majlis perkahwinan Siti Nurhaliza dan Datuk K?

Perkara kedua yang misteri:
Bagaimana Huda menguruskan wartawan-wartawan yang menyerbu masuk sebaik mengetahui beliau bertunang? Apa akan terjadi kepada pelaminnya? Pelamin anganku musnah?

Perkara ketiga yang tak pasti:
Di manakah rakan-rakan keramaian? Seakan menyepi setelah rakan bernama Did mencelah ke KL. Apakah Bob sudah kurus? Prit sudah jumpa pacar yang baru? Dewi pagi mencelah ke pulau?

Nantikannya dalam episod akan datang.
oit...kawan-kawan...sila pos gambar untuk kejadian-kejadian di atas.
KahKahKah!

Cerialah!

Iklan Tampal