Jumlah Paparan Halaman

Isnin, Januari 27, 2014

Rekod Baru!

20 Januari 2011 sehingga 27 Januari 2014.

3 Tahun dan 1 minggu!


Hah! Aku tolong post skit blog ni.
Punyalah lama aku tunggu, takde orang pon post dalam blog ni.
Kahkahkah!

Ini rekod baru brader!

P/S: agak-agak boleh masuk Malaysian Book of Record tak?

Khamis, Januari 20, 2011

Oih...Berpadulah kamu berdua!

Aku malas cakap banyak. Sebab memang aku tak bercakap pon. Aku menaip je. Saiko lah kalau korang dapat mendengar apa yang aku taip nih. Ngeri...ngeri...

Okeh, hajatnya aku menulis entri ini hanyalah untok memberi notis pemberitahuan. Kepada orang-orang kampong yakni orang-orang Kuantan - ketahuilah bahawasanya Faliq Haffiz Alawi akan berpadu dengan Ashratul Ashikin pada sabtu ini 22/1/2011. Oh, sweet gitu. Tak percaya? Percayalah!
Majelis akan diadakan di Cheras. Aiseh, aku lupa letak kat mana kad jemputan dia.
Untok Majelis kenduri makan-makan di pihak lelaki pula akan diadakan seminggu selepas itu iyaitu pada 29/1/2011. Menu makan-makan gagal saya perolehi.
Untok rakan-rakan yang mengenali beliau, sila gegar Fesbuk beliau bagi mendapatkan penjelasan lanjot.

Sebagai iklan, disini saya tampilkan gambar bakal pasangan pengantin ini. Sila nikmatinya dengan perlahan.
TQ!

Selasa, Januari 18, 2011

Salut Untok Kamu

Hari ini genap 10 tahon kau meninggalkan kami.
Semoga perjalanan kau di dunia sana tiada masalah.
Terima kaseh atas segala lawak-lawak yang telah kau beri.
Ternyata ia telah menceriakan hari-hari kami.
Percayalah - sehingga kini kami maseh belom punya pengganti.
Untok mengisi ruang kosong yang telah kau tinggalkan.

Biarpon kita di dunia berlainan - kawan tetap kawan.
Biarpon kami di mamah usia - kau tetap di ingatan.

Kerana kau - wujudnya keramaian.
Kerana kau - wujudnya persahabatan.
Kerana kau - wujudnya kebahagiaan.


Salut Untok Kau!

Zulfikri Bin Roselan

(1983-2001)


- AL-FATIHAH -

Khamis, November 25, 2010

Chap Baru


Setelah sekian lama berkeladak telinga diterjah bertubi-tubi dengan suara-suara sumbang atas kegagalan mencipta logo untok geng tersohor ini...saya telah mengambil inisiatif selama 3 minit bagi mencipta logo ini. Anda bolih lihat ke atas tu. Logo baru geng keramaian.
Amacam? Kool tak?

Berikut adalah komen-komen dari pakar:

"Gua seakan tak percaya logo ini dibuat dalam masa 3 minit. Dan bertambah tak percaya, budak hingusan yang bikin ini logo. Harap-harap akan ada sequel logo ini. Apa-apa pon, gua bagi dua ibu jari kaki ke atas!" - Steven Spilberk

"Inilah Art sebenar. 3 hari 2 malam aku menggigil terketap-ketap gigi akibat mimpi ngeri melihat orang-orang lidi itu menari. Art yang betol-betol hidop!" - Ei Samat Sait

"Saya sangat gembira dapat menjaringkan gol dalam sukan asia edisi kali ini. Semuanya berkat skill orang lidi ini. Saya bagi lima bintang-lah!" - Es Chan Turu

Sekarang...apa komen anda?!

Khamis, Oktober 07, 2010

Ucapan Raya

Olih kerana besok adalah hari terakhir dalam bulan Syawal, saya paparkan ucapan Selamat Hari Raya yang dikirimkan olih kawan-kawan keramaian. Sila baca di bawah ini:

Syadid
Shah Alam
saya ingin mengucapkan salam aidilfitri buat mak pak kat terengganu, akak & abg ipar kat ganu gak, Abg2 & kak2 ipar, Adik & adik ipar kat kuantan serta kepada kawan-kawan yang mengenali diri ini. Juga tak dilupai kepada bekas awek2 dan bakal awek2 saya. (hikhikhik) Harap ampon dan maaf jika ada terkasar bahasa mahupon terkasar lawak. akhir kata, pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas. TQ!

Ulasan: Setelah diteliti olih cikgu BM. Saya wajib dapat A+.


Herol
Damansara
saya juga ingin mengucapkan salam edulfitri buat mak dan bapak saya di kuantan...tak lupa juga kepada awek2 saya yg ada di seluruh malaysia...juga kepada kawan2 dan sahabat2 yg kenal secara langsung mahupun tak langsung...mohon ampun dan maaf zahir serta batin...
pecah kelapa pecah kepala,sudah baca harap gantung...kah3...

Ulasan: wajib gantong kepala budak ni.


John Leh
Selamat Berbuka Puasa.
Tq

Ulasan: Aku tak tahu nak marah ke nak gelak. Cilaka...lari tema!

Ada 3 je ucapan untok tahon ni. Memang mendapat sambutan hangatlah. Sebab tahon lepas langsong takde. Kahkahkah! TQ.

Sabtu, September 18, 2010

Bersama Menerobos Ke Alam Gua


Seperti yang kalian tahu, sudah lama geng Keramaian bercadang ingin menjelajah ke dalam gua. Aku pon tak tahulah apa yang best sangat dalam gua ni. Namon begitu, idea yang dicampakkan olih saudara Hairul ini tidak dipandang sepi mahupon dipandang serong. Cadangan yang pada mulanya mahu dilaksanakan ketika raya haji - memang kurang waras mamat ini - kini menjadi realiti. Setelah tundaan punya tundaan, akhirnya satu tarikh muktamad telah ditetapkan - 9 Oktober 2010. Tiada mesyuarat diadakan bagi menetapkan tarikh ini. Hanya tinjauan secara rambang. Mereka semua setuju. Hairul bantah. Tetapi aku peduli apa. Takkan mahu ke gua pada hari raya lagi? Getus hati kecilku.


Untok kalian yang belom pernah ke gua - termasok aku, sini ada beberapa tips yang Pakcik Google bagi. Antaranya:

1. Sila pakai baju yang senonoh. Contohnya baju pakai t-shirt bukan kemeja bertali leher atau baju batik, Seluar pulak hendaklah berkain jeans bukan seluar kain licin lipat bawah lidah batman. Untok gades-gades, rasa2 nak tayang body, kami menadah saja mata ini. Jangan mengada pakai kasot kulit atau hi-heel. Rase2 kebal nak berkaki ayam, suka hati koranglah tetapi ikot Pakcik Google kata biar kasot yang ada grip.

2. Bawa air mineral. Nak bawak air sirap bandong pon bolih. Tetapi haroslah di dalam botol, bukan teko atau jag - kita bukan nak berpiknik. Makanan tak perlu bawa. Cikedis pon tak payah. Kalau bawak jugak, aku makan.

3. Lampu picit atau lampu suloh perlu dibawa. Kita buat back-up biarpon kita punya tourist guide sudah ada. Lilin jangan mengada-ngada nak bawak. Ini bikin leceh. Bersihkan hati, Terangkan minda.

4. Baju salin. Bukan baju bersalin tetapi baju untok kita salin selepas keluar dari gua. Ini wajib ada kerana selalunya baju kita akan compang camping selepas keluar gua. Kalau sempat, kita mandi sungai. yeay!

5. Kamera mahal-mahal tak payah la bawa. Leceh brader. Aku akan bawa kamera gila murah punya pakai kodak. Henpon pon tak payah la bawak masok gua. Kita tinggalkan dalam kereta je. Kalau ada barang elektronik yang nak dibawa masok juga, seeloknya diletakkan dalam beg plastik tidak bolos air. Rokok dan pemetik api juga sama.

6. Bawa sekali alatan asas first aid. Untok sebarang kecemasan kan? Untok yang ada penyakit tak kiralah siplis atau batu karang, sila info dahulu. Jangan malu, jangan segan. Kita ada doktor dalam team kita. Kalau ada ubat, bawa ubat masing-masing.

Kita juga dinasihatkan untok membawa beg plastik sampah sendiri. Elakkan diri dari mencemarkan alam dengan sisa-sisa sampah. Cukoplah dengan sampah-sampah masyarakat yang sedia ada kat negara ni.

Bayaran untok masok adalah sebanyak RM22. Duit minyak dan tol pergi balik - tong2 tambah tolak bahagi - korang peruntokkan lah dalam rm50-60 seorang. Kita berkonvoi dari KL pada pukol 7 pagi. Sila hubungi saya atau Hairul untok maklumat lanjot.

Sekian, terima kaseh.

Rabu, Ogos 25, 2010

Meraikan Ramadan

Sempena bulan mulia ini, saya ingin menyebarkan berita gembira buat geng-geng keramaian. Berikot adalah pengisytiharan daripada ketua geng keramaian:

"Saya, Nazrsyadid Kadri selaku Ketua geng keramaian dengan ini mengisytiharkan bahawa satu majelis membatalkan puasa akan diadakan pada Sabtu ini, 28 Ogus 2010 selepas waktu maghrib di satu tempat di daerah Kuantan. Tempat akan diumumkan kelak sehingga satu majelis jawatankuasa bersidang."

"Hoorey!!", itu reaksi geng-geng keramaian yang menyaksikan pengisytiharan ini. Pengisytiharan ini dibuat di sebuah kedai mamak bernama Alif yang disaksikan olih dua orang geng keramaian iyaitu Farid yang lengkap berbaju melayu bersongkok tinggi dan Amz yang lengkap berkaen pelikat berbaju t-shirt tak berkolar - sambil menelan roti canai. Untok info lebih lanjot, geng-geng keramaian bolih melayari facebook keramaian - jangan malu, jangan segan.

Sebelom itu, untok geng-geng keramaian yang jaoh di perantauan - anda juga bolih menghadiri majelis batalkan puasa yang dianjorkan olih Puan Dayana di Putrajaya pada 4 September 2010, hari sabtu. Masa juga sama - selepas waktu maghrib. Jangan gatal-gatal batalkan puasa waktu laen. Untok info lebih dalam menyelam, sila kontek Puan Dayana atau layari Fesbuk beliau.

Pihak Keramaian juga ingin memberi kesempatan kepada rakan-rakan keramaian yang jaoh di perantauan untok menyampaikan salam aidilfitri di blog ini. Anda bolihlah menaip (nama) (lokasi anda) (ucapan) dan hantarkan kepada bahagian komen ini. Nanti saya akan kepilkan dalam entri baru. Haros diingat, Salam Aidilfitri ini bukan Salam Pantai Timor - sila jangan keliru.

Salam Ramadhan dan selamat beramal!

Jumaat, Julai 23, 2010

Lagi Majelis Berpadu-padu!


Sahabat kita ini akan menamatkan jaman bujangnya esok. Sila meramaikan majelis persandingan beliau. TQ!

MASA: Sabtu 24 Julai 2010
LOKASI: no. 8, lorong 13, permatang badak baru, kuantan

Iklan Tampal