Jumlah Paparan Halaman

Khamis, Mac 19, 2015

BIAR BETUL!!! Gadis Ini Pada Mulanya Ingin Dirogol Oleh Perogol Tetapi Apa Yang Terjadi Selepas Itu Bakal Mengejutkan Anda...


sekadar gambar hiasan
"Kalau kau nak ro gol akupun rog ollah, aku tak kisah!!" gambar diatas ialah S. Kalaichelvi... mula-mula diro gol, kini dia dipenjara....

Kalau korang seorang wanita dan rumah korang diceroboh, lalu muncul seorang lelaki mahu m ero gol korang, apa korang akan buat? Adakah korang akan mempertahankan diri atau membiarkan saja si-lelaki jahanam itu meratah diri korang sesuka hatinya? Kebanyakan wanita pasti akan melawan, biarpun nyawa menjadi taruhan tapi menyerah mahkota kesucian mereka tidak sekali!!

Dan di Ipoh semalam kes seorang isteri yang cuba dir og ol oleh seorang lelaki yang tak dikenalinya berakhir dengan kisah menyayat hati apabila wanita yang menjadi mangsa ro g ol itu telah dihukum penjara kerana tindakannya melawan per og ol tersebut telah menyebabkan kematian pe ro gol berkenaan. Dan kerana perbuatan mempertahankan dirinya itu, Mahkamah Tinggi Ipoh semalam telah menjatuhkan hukuman penjara dua tahun ke atas S. Kalaichelvi, 24 tahun, seorang suri rumah selepas dia mengaku bersalah menyebabkan kematian seorang lelaki yang cuba mempe rk os anya pada tahun lepas.

Hakim Datuk Zainal Adzam Abid. Ghani memerintahkan S. Kalaichelvi menjalani hukuman tersebut selepas mengaku bersalah menyebabkan kematian M. Kumaran, 29, di dalam rumahnya di Taman Bistari, Ayer Tawar, Manjung di antara pukul 3 hingga 3.30 pagi pada 7 Januari 2010.

Mengikut fakta kes, pe ro gol itu menceroboh rumahnya ketika suami wanita itu tiada di rumah. Wanita itu walaupun cuba dikasari oleh lelaki jahanam itu tapi dia dapat melarikan dirinya ke dapur dan sempat mencurahkan serbuk cili ke mata pe ro g ol itu. Dalam keadaan matanya yang pedih, per o g ol  itu masih cuba untuk mendapatkan Kalaichelvi, tapi wanita tersebut dengan pantas mencapai sebatang besi dan memukul kepala lelaki yang cuba me ro go l nya. Pukulan itu menyebabkan si-per o g ol itu mati di dalam rumahnya.

Hakim Zainal Adzam dalam penghakiman bertulisnya berkata, Kalaichelvi sepatutnya dihukum lebih berat kerana melakukan pembunuhan kejam terhadap per o g ol tersebut.

Hakim kata Kalaichelvi telah melakukan "pembunuhan kejam", tapi pada pandangan korang perbuatan mer o g ol orang itu tak kejamkah? Jika korang menjadi wanita itu, adakah korang akan menyerah diri kepada pe r og ol itu tanpa melawan atau bertindak berani untuk mempertahankan diri seperti yang dilakukan oleh Kalaichelvi?

Jika Kalaichelvi hanya membiarkan dirinya dipe rk o sa dan lepas itu pergi ke balai polis membuat laporan, dia pasti tak akan dihukum penjara dua tahun. P e r og ol itu mungkin akan dipenjara dan lepas keluar penjara dia akan mencari Kalaichelvi untuk me r og ol nya sekali lagi atau mungkin akan pergi mencari wanita lain, termasuk kakitangan Mahkamah untuk me r o go l mereka pula. Atau jika tak bernasib baik mungkin selepas me ro g olnya, pe ro g o l itu akan membunuh Kalaichelvi untuk menghapuskan bukti!!

Sumber : Koleksi Berita Viral

Selasa, Mac 10, 2015

Google Translate dan Yahudi




Gambar : google translate~

BAHASA MELAYU : ikut yahudi ada kejayaan
Traslate to ENGLISH : follow Judaism there is success.

BAHASA MELAYU : ikut Islam ada kejayaan
Traslate to ENGLISH : follow islam no success.

Satu lagi konspirasi dari yahudi. Kalau dilihat betul-betul, ejaan permulaan Judaism dimulakan dengan huruf besar. Tetapi ejaan untuk islam pula tidak ditranslate dengan huruf besar. Ini dapat mengukuhkan lagi bukti yang mana Google pun terlibat dalam memesongkan akidah umat Islam. Kalau ada error sekali pun dalam system tranlate ni, takkan ejaan Judaism tu je yang boleh auto capital letter kan? Kenapa Google tak nak buat template yang sama untuk translation tu. Ermmmm....fikir-fikirkan lah.

Jumaat, Mac 06, 2015

BILA TELEFON BIMBIT JATUH KE DALAM AIR

Anda boleh menggunakan tips yang diajar untuk menyelamatkan telefon bimbit anda dari rosak terkena air. Selamat mencuba!


video

Isnin, Januari 27, 2014

Rekod Baru!

20 Januari 2011 sehingga 27 Januari 2014.

3 Tahun dan 1 minggu!


Hah! Aku tolong post skit blog ni.
Punyalah lama aku tunggu, takde orang pon post dalam blog ni.
Kahkahkah!

Ini rekod baru brader!

P/S: agak-agak boleh masuk Malaysian Book of Record tak?

Khamis, Januari 20, 2011

Oih...Berpadulah kamu berdua!

Aku malas cakap banyak. Sebab memang aku tak bercakap pon. Aku menaip je. Saiko lah kalau korang dapat mendengar apa yang aku taip nih. Ngeri...ngeri...

Okeh, hajatnya aku menulis entri ini hanyalah untok memberi notis pemberitahuan. Kepada orang-orang kampong yakni orang-orang Kuantan - ketahuilah bahawasanya Faliq Haffiz Alawi akan berpadu dengan Ashratul Ashikin pada sabtu ini 22/1/2011. Oh, sweet gitu. Tak percaya? Percayalah!
Majelis akan diadakan di Cheras. Aiseh, aku lupa letak kat mana kad jemputan dia.
Untok Majelis kenduri makan-makan di pihak lelaki pula akan diadakan seminggu selepas itu iyaitu pada 29/1/2011. Menu makan-makan gagal saya perolehi.
Untok rakan-rakan yang mengenali beliau, sila gegar Fesbuk beliau bagi mendapatkan penjelasan lanjot.

Sebagai iklan, disini saya tampilkan gambar bakal pasangan pengantin ini. Sila nikmatinya dengan perlahan.
TQ!

Selasa, Januari 18, 2011

Salut Untok Kamu

Hari ini genap 10 tahon kau meninggalkan kami.
Semoga perjalanan kau di dunia sana tiada masalah.
Terima kaseh atas segala lawak-lawak yang telah kau beri.
Ternyata ia telah menceriakan hari-hari kami.
Percayalah - sehingga kini kami maseh belom punya pengganti.
Untok mengisi ruang kosong yang telah kau tinggalkan.

Biarpon kita di dunia berlainan - kawan tetap kawan.
Biarpon kami di mamah usia - kau tetap di ingatan.

Kerana kau - wujudnya keramaian.
Kerana kau - wujudnya persahabatan.
Kerana kau - wujudnya kebahagiaan.


Salut Untok Kau!

Zulfikri Bin Roselan

(1983-2001)


- AL-FATIHAH -

Khamis, November 25, 2010

Chap Baru


Setelah sekian lama berkeladak telinga diterjah bertubi-tubi dengan suara-suara sumbang atas kegagalan mencipta logo untok geng tersohor ini...saya telah mengambil inisiatif selama 3 minit bagi mencipta logo ini. Anda bolih lihat ke atas tu. Logo baru geng keramaian.
Amacam? Kool tak?

Berikut adalah komen-komen dari pakar:

"Gua seakan tak percaya logo ini dibuat dalam masa 3 minit. Dan bertambah tak percaya, budak hingusan yang bikin ini logo. Harap-harap akan ada sequel logo ini. Apa-apa pon, gua bagi dua ibu jari kaki ke atas!" - Steven Spilberk

"Inilah Art sebenar. 3 hari 2 malam aku menggigil terketap-ketap gigi akibat mimpi ngeri melihat orang-orang lidi itu menari. Art yang betol-betol hidop!" - Ei Samat Sait

"Saya sangat gembira dapat menjaringkan gol dalam sukan asia edisi kali ini. Semuanya berkat skill orang lidi ini. Saya bagi lima bintang-lah!" - Es Chan Turu

Sekarang...apa komen anda?!

Khamis, Oktober 07, 2010

Ucapan Raya

Olih kerana besok adalah hari terakhir dalam bulan Syawal, saya paparkan ucapan Selamat Hari Raya yang dikirimkan olih kawan-kawan keramaian. Sila baca di bawah ini:

Syadid
Shah Alam
saya ingin mengucapkan salam aidilfitri buat mak pak kat terengganu, akak & abg ipar kat ganu gak, Abg2 & kak2 ipar, Adik & adik ipar kat kuantan serta kepada kawan-kawan yang mengenali diri ini. Juga tak dilupai kepada bekas awek2 dan bakal awek2 saya. (hikhikhik) Harap ampon dan maaf jika ada terkasar bahasa mahupon terkasar lawak. akhir kata, pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas. TQ!

Ulasan: Setelah diteliti olih cikgu BM. Saya wajib dapat A+.


Herol
Damansara
saya juga ingin mengucapkan salam edulfitri buat mak dan bapak saya di kuantan...tak lupa juga kepada awek2 saya yg ada di seluruh malaysia...juga kepada kawan2 dan sahabat2 yg kenal secara langsung mahupun tak langsung...mohon ampun dan maaf zahir serta batin...
pecah kelapa pecah kepala,sudah baca harap gantung...kah3...

Ulasan: wajib gantong kepala budak ni.


John Leh
Selamat Berbuka Puasa.
Tq

Ulasan: Aku tak tahu nak marah ke nak gelak. Cilaka...lari tema!

Ada 3 je ucapan untok tahon ni. Memang mendapat sambutan hangatlah. Sebab tahon lepas langsong takde. Kahkahkah! TQ.

Iklan Tampal